75 procent Zuiderzeemarathon

5 september 2011 Turboslakkie

Zondag 4 september 2011 vormt een fantastisch leuke sportieve afsluiting van de zomervakantie. Net terug uit Denemarken en nog tamelijk gaar van een terugreis vol fileleed — 5 uur stilstaan voor de Elbetunnel is rather nerve wrecking — staat een 31 kilometer duurloop op het programma.

Nou loop ik wel vaker een 30+ km duurloop. Maar altijd in turboslakkige eenzaamheid en nooit in het gezelschap van een tiental lopers: hardloopvogels van diverse pluimage. Kortom, een bonte en gezellige club. Ook de uitgezette route is best bijzonder, die beslaat een deel van het parcours van de vorig jaar ter ziele gegane Zuiderzeemarathon. We lopen van Werelderfgoedaardig Schokland naar Zwolle. Deze ietwat bizarre hardloopsafari is afgelopen zomer ontsproten aan het brein van (Running) Ronald Meijer en Kees (de Loper) van de Wetering.

Aanleiding genoeg om een woest verhaal uit m’n toetsenbord te wringen zou je zeggen, maar dit keer doe ik geen moeite om een spannend jongensboek te schrijven. Want da’s niet nodig. Voor uitgebreide verslagen en een heleboel fotootjes check je gewoon de blogs van Kees de Loper en Running Ronald.

Liever lui dan moe beperk ik me tot de woorden: een errug leuke ervaring. Iedereen — organisators, begeleiders (Mieke en Han), lopers en AV PEC — bedankt voor een toffe hardloopmiddag!

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.