Een nieuwe Forerunner. Nou ja, bijna dan.

Ruim drie jaar geleden, in oktober van 2008, kocht ik een Garmin Forerunner 305. Dat was een prima aankoop waar ik nog nooit een seconde spijt van gehad heb.

Maar aan alles komt een einde. Vorige herfst voelde ik het einde van m’n geliefde FR305 naderen. De [enter] knop begon kuren te vertonen. Een kwestie van slijtage. Tijd om afscheid te nemen en uit te kijken naar een nieuwe dus. Omdat ik — in de weken na de Marathon van Amsterdam — in de ziekenboeg lag en me vooral met alternatieve sport moest vermaken, besloot ik om mezelf te verwennen met een multisporthorloge te kopen: de 910 XT HRM.

De Garmin Forerunner 910 XT HRM is te gebruiken bij het hardlopen en fietsen, maar ook bij het zwemmen. Het is zo’n beetje de ultieme triathlon-sportwatch van dit moment: een geil hebbeding. Eind november bestelde en betaalde ik ‘m bij Futurumshop, waar ook m’n FR 305 vandaag kwam. Helaas bleek kort daarna dat Garmin blijkbaar vette problemen had met de introductie van de 910 XT. Want die werd keer op keer uitgesteld. Eerst naar week 1 van 2012. En later zelfs naar week 8. Pfff. Bummer!

Ondertussen ging het verder bergafwaarts met de gezondheid van mijn Forerunner 305. De [enter] knop om de workouts in te stellen was inmiddels allang gaan hemelen, Maar ook de batterij bleek terminaal. Laadde niet goed meer op. En de betrouwbaarheid van de hartslagmeter was ook niet meer je van het.

Vandaag is het donderdag 23 februari. Week 8 van 2012 dus. Driewerf hoera. Want mijn Forerunner 910 XT HRM is onderweg. PostNL gaat ‘m tussen 10 en 13 afleveren, zo meldt track and trace op de website.

Op de geplande aflevertijd blijft de TNT bestelbus weg, maar op het moment dat ik er even tussenuit knijp voor een bezoekje aan de fysio komt het TNT mannetje alsnog langs. Bij thuiskomst hangt er zo’n hatelijk oranje briefje met een ‘niet thuis code’ in de brievenbus. Aaargh! Bijna had ik een nieuwe Forerunner.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

max25 februari 2012 @ 20:00

O balen maar bijna een nieuw speeltje dus. Ik loop alweer een paar weken met de nieuwe Garmin 610, na de Garmin 405 CX. Voor mij was zwemmen niet belangrijk ik doe geen triatlon. Enige echte nadeel is het ontbreken van de course functionaliteit, die wel op de 405 zat. Echt een omissie. Veel plezier met de 910 !

Turboslakkie26 februari 2012 @ 17:45

Thnx Max. Toen ik hoorde dat het heeeeel lang ging duren voordat de FR910 XT geleverd werd heb ik even getwijfeld over de FR610. Maar ik haakte af bij het lezen van de internetverhalen over een niet-werkende aanraakfunctionaliteit. Die gok durfde ik niet te wagen en ik besloot om geduld te oefenen. Hoe bevalt de FR610 jou? Tevreden?

max12 maart 2012 @ 20:38

Ja de 610 bevalt heel erg goed en nu snap ik nauwelijks meer dat ik uit de voeten kon met de 405 qua aanraak ring. Want dat was toch wel erg matig in gebruik. Ik was er wel aan gewend maar nu ik de 610 gebruik merk ik het verschil goed. De alerts zijn ook erg handig, en zijn gewoon tijdens het lopen in te stellen (aan of uit te zetten, ook handig). Zo kan ik heel makkelijk aan het einde van een loopje nog even snel de alerts aanzetten voor versnellingen van 100 meter ofzo. Satelliet fix is snel, weergave is tot nu toe erg accuraat. Autopauze werkt ook goed. De trilfunctie is erg handig, en een waardevolle toevoeging. Ik heb nog geen enkele keer een 'mis touch' gehad met het scherm. "touch wood" even afkloppen dus maar ik ben erg tevreden. Heb overigens wel de polsband vervangen voor de stoffen, zachte band want dat is veel lekkerder dan dat vreselijke plastic. Bij de 405 kreeg je die er nog bij, nu moest ik het er apart bij bestellen.