Bye bye obesitas

dik-tromPushing forty. Het spook van de middelbare leeftijd ligt op de loer. Nu is ouder worden niet zo’n drama, het overgewicht dat blijkbaar bij het bereiken van de middelbare leeftijd hoort is dat wel. Om je een idee te geven: de laatste jaren begon ik steeds meer op een gestrande walrus te lijken. Van mij was al gauw voor een hongerwinter soep te koken. Toen mijn oudste dochter haar eerste bh-tje ging kopen heb ik er meteen ook maar eentje aangeschaft. Help. Help. Help. Ik krijg tieten!

Als dikbuikige grapefruit puffend achter mijn vette pens aan door het leven scharrelen? Nee. Ik weiger me erbij neer te leggen! Tijd voor actie. Geen drank meer (want van alcohol wordt je bol) en vooral veel sporten. Mijn trouwe-zuipschuiten-kaart bij de plaatselijke supermarkten heb ik rigoureus in twee-en geknipt. Bezorgd belde de bedrijfsleider van de Albert Heijn om te vragen waarom ik al een paar dagen geen kratje bier was komen halen? Was ik misschien ziek? De C1000 bleef zitten met een onverkoopbare voorraad pils en werd ternauwernood van een faillissement gered door warm zomerweer en het EK.

Victorie. Driewerf hoera. Hijs de vlag en verplicht zeven dagen jolijt. Een paar maanden drooglegging heeft zo zijn vruchten afgeworpen. Want vederlicht, da’s hoe ik me voel. Voor het eerst sinds mensenheugenis (het tijdperk dat de raptors het voor het zeggen hadden?) lacht de weegschaal me toe: ik ben onder de zeventig kilo licht. Ik kan weer topless op het strand. Bye bye obesitas.

Met een beetje mazzel vier ik 12 augustus 2008 m’n 40e verjaardag. Op mijn verlanglijstje staat een rugzak. En een grindtegel. Want die heb ik meer dan nodig. Het e-mailtje naar het KNMI is de deur al uit. Of ze voor mij een persoonlijk weeralarm op willen stellen? Met meer dan drie Beaufort windsnelheid ga ik – zonder de eerder genoemde backpack en tegel – de deur niet meer uit. Levensgevaarlijk. Voor je het weet doet een briesje me de rijbaan opwaaien. Recht onder die aanstormende trekker met oplegger.

Het leven van een gespierde spijker gaat ook al niet over rozen. Wordt het uit puur lijfsbehoud geen tijd voor een biertje?

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.