Color Run met Lara

Als mijn meiden jarig zijn zit er altijd een “uitje” bij als cadeautje. Voor haar dertiende verjaardag kreeg Lara (dochter #3) twee startbewijzen voor de Color Run. Eentje voor haar. De ander voor mezelf.

De weken voorafgaand aan de Color Run zijn we druk met een beginnerschema hardlopen. En op zaterdag 31 mei staan we samen in het *** kuch *** altijd gezellige en pittoreske 020 West, aan de rand van de Sloterplas.

De weergoden zijn welwillend. De zon schijnt volop en de temperatuur is aangenaam. Met goeie zin pikken we ons startpakket op, we veminken ons lijf met rare plaktattoos en verkennen we het festivalterrein.

Bij de Color Run is het hardlopen eigenlijk maar een excuus voor een feestje. Op het festivalterrein vermaakt een dj de gefinishte lopers en er valt nogal wat te eten en te drinken. Ik vind het eigenlijk meer een kermis dan een hardloopgebeuren. In ieder geval draait het niet om een snelle tijd en da’s maar goed ook, anders had ik beter thuis kunnen blijven.

Het Color Run hardlooppubliek bestaat vanmiddag vooral uit tienermeisjes. Blijkbaar hebben die wel zin om een rondje te joggen en in alle kleuren van de regenboog afgepoeierd te worden.

De sfeer is ongedwongen, de organisatie prima verzorgd. Als je wil ga je richting de startstreep, waar er staffels van 300 lopers worden afgeteld. Na een warming-up door een stuiterende fitnessmevrouw mogen we vertrekken voor ons rondje om de Sloterplas. Elke kilometer krijgen we meer kleur. Een Color Run team staat klaar om ons met gekleurd poeder onder te strooien. Van groen naar blauw naar rood en roze.

Lara doet het hartstikke goed. Met niet meer dan wat 8 x 2 minuten hardlopen traininkjes op de teller wil ze tijdens het rondje maar een keer een stukje wandelen. Ze heeft zelfs nog wat energie opgespaard en gooit er een eindspurtje uit.

Tenslotte is het tijd om echt goed te verkleuren. Terwijl de DJ de gefinishte lopers laat springen op de beats van dancemuziek en ik me bedenk dat ik eigenlijk veel te oud ben voor deze shit telt er een timer af naar nul. En dan gooit iedereen zijn of haar zakje met kleurig poeder in de lucht. Ik zie niks meer en ademhalen gaat eventjes niet vanzelf. Als de lucht weer helder wordt staan we er gekleurd op.

Thumbs up. Lara doet de Color Run in 020 West

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.