Dat ruimt op

29 april 2012 Turboslakkie

Natuurlijk kan ik ze tot Sint Juttemis in de schoenenbak laten liggen … mijn Saucony’s, Nikes en Asics hardloopschoenen bedoel ik. Maar symbolisch is het veel mooier om ze met een ferme zwaai in de kliko / textielverzamelbak te mikken.

Een enkele keer heb ik de afgelopen maanden nog op de genoemde schoenen gelopen. Nou ja hardgelopen, ik heb het geprobeerd. Een groot succes was het niet:

  • Op de een of andere manier zijn de Saucony Kinvara’s niet langer ruim genoeg voor mijn voeten. Steevast zucht ik onder het blarenleed als ik er een tijdje op rond ren. Een kilometer of tien is zo’n beetje de maximale afstand om blaarloos te blijven. Desondanks wel een paar keer hard op gelopen de Kinvara’s, onder andere van de vis naar de friet.
  • De Nike Lunar Glides zijn niet alleen te nauw in de ‘toe box’, het zijn ook nog eens behoorlijke boing boing gummiberenschoenen. Dikke zolen. In een opwelling gekocht. Weinig kilometers op gemaakt. Wel een marathon op gekropen trouwens.
  • En de laatste keer dat ik een rondje deed op het enige stel ASICS in mijn collectie had ik het gevoel op ‘high heels’ rond te rennen. Nogal onprettig. Over het feit dat mijn tenen te weinig ruimte hebben in de DS Racer Gels zal ik het verder maar niet hebben.

Het is een duidelijk verhaal, er zit gewoon geen muziek meer in onze renrelatie en het wordt hoog tijd dat onze hardloopwegen zich scheiden.

Dus dat doe ik dus bij deze dan ook maar. Bye bye Kinvara’s, Nike Lunar Glides, Asics DS Racer Gels en Saucony Type A4 schoentjes. Voortaan doe ik het alleen nog op m’n Merrell (Trail en Road) Gloves en Altra Instincts.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keesdeloper5 mei 2012 @ 20:16

Waarom loop je op Merrells? Wat is daar bijzonder aan? Breedte? Gewicht?

Turboslakkie6 mei 2012 @ 6:38

Het zijn idd lekker lichte schoenen. En plat. Maar de ruime "toe box" is de allerprettigste en belangrijkste eigenschap van de Merrell Trail en Road Glove. Het zijn een paar van de zeldzame hardloopschoenen waar m'n tenen niet in de knel zitten.