De hardloopschaamte voorbij

Eigenlijk had ik na die duurloop van gisteren een crosstraining in gedachten: drie kwartier op het roeimachien ofzo.

Maar in de ochtend krijg ik heel veel zin om toch een stukje te gaan hardlopen. Ik besluit tot een rondje om de wijk. Op blote voeten.

In de verleden zocht ik weleens een verlaten stukje Noordoostpolder op om daar mijn hardloopschoenen uit te trekken en voorzichtig wat rond te dribbelen op blote pootjes. Dat doe ik niet meer. Het kan me niet meer boeien als ze naar me kijken alsof ik een zojuist ontdekte, exotische diersoort ben. Ik ben de hardloopschaamte voorbij.

No stuff that maims or kills
Ik doe mijn barefoot rondje gewoon op het fietspad dus. Temidden van de hondenuitlaters, wandelaars en collegarunners.

De ondergrond varieert. Van betonplaten tot verschillende soorten asfalt en old fashioned straattegels. De straattegels lopen het prettigst. Een paar honderd meter asfalt met losse steentjes vormt een aardige beproeving. Natuurlijk bestaat de kans dat ik ergens op trap en mezelf pijn doe, maar dat risico durf ik wel te nemen. Voor zover ik weet is de gekozen route vrij van stuff that maims or kills.

Voetlanding
In de afgelopen maanden heb ik geleerd dat ik niet bewust met mijn voetlanding bezig moet zijn en ‘het’ gewoon te laten gebeuren. Dat gaat steeds beter. Hoewel ik af en toe vergeet om te vergeten 😉

Het gekke is dat ik op blote voeten geen enkele moeite hoef te doen om ‘goed te lopen’. Dat gaat automagisch. Ha, al die rare wereldvreemde geitenwollensokken barefoot running evangelisten hebben gewoon gelijk. Blijkbaar weet een rennend mensenlijf intuïtief wat de meest efficiënte techniek is.

Tempo
Wat me vanochtend verbaast is dat ik me niet hoef te beperken tot dribbelen. Mijn naaktslakkenpootjes blijken bestand tegen enig tempo. Vierentwintig minuutjes en een kleine vijf-en-halve kilometer later sta ik weer voor Casa Turboslak. Met twee kleine blaartjes op de bal van mijn voet als enige opgelopen schade en met een lekker gevoel in mijn kop.

De cijferfetisjist klikt even door naar de data.

 

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.