Een gedrocht van profetische omvang

1 april 2011 Turboslakkie

In de nieuwste editie van Runner’s World kwam ik hem al tegen: de Mizuno Wave Prophecy. En ook ProRun doet vandaag een zegje over deze schoen.

Volgens Mizuno is de Wave Prophecy ‘het toppunt van technologie en ontwikkeling’. Natuurlijk ben ik niet gehinderd door enige praktische kennis van zaken en zou ik de Mizuno Wave Prophecy eerst moeten uitproberen voordat ik er iets over roep. Maar als ik naar deze gedrochtelijke dingen kijk weet ik genoeg: dit is echt helemaal niks!

En dat wil wat zeggen. Meestal ben ik namelijk nogal snel te paaien met een paar kekse sloffen. Hardloopschoenen zijn wat dat betreft net auto’s. In de folder zien ze er retestrak en cool uit. ‘Hebben, hebben, hebben’, denk ik dan. Maar nu frons ik bij het zien op papier ogenblikkelijk de slakkenwenkbrauwen. Gottogot, het lijken wel springveren. Doen ook een beetje denken aan die schoenen van ON — met van die Nibb-It Smiths ringen onder de zool. Maar dan een stukje extremer. En ik maar denken dat m’n Nike Lunar Glides al boing boing schoenen zijn.

‘Soepel, stabiel, snel’, zegt Runner’s World. Maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat je met goed fatsoen kan draven op deze sloffen. En voor de prijs hoef je het ook al te laten: tweehonderd euro mag je afrekenen. Op vijf cent na dan. Da’s toch bijna voor niks. NOT.

Je begrijpt het al: deze gedrochtelijke hardloopprofetie van Mizuno is aan Turboslakkie niet besteed.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.