Een leeg hoofd

Om maar meteen to the point te komen, iben nogal een leeghoofd. Ik vergeet weleens wat. Mijn inborst is naïef en goedgelovig. En het buskruit heb ik ook al niet uitgevonden. Ik ben op het blonddomme af. Wat ik zeg … een leeghoofd.

Een leeg hoofd heb ik daarentegen niet. Met de regelmaat van de klok zie ik mensen Twitteren over hun lege hoofd: “Super gelopen. Mijn kop is weer leeg”. Of :”Een heerlijk rondje. Wel wat koud, maar het is helemaal leeggewaaid, dat overvolle hoofd van me”.

Hardlopen met een leeg hoofd … da’s een moeilijk geval. Ik doe een poging om me er een beeld van te vormen. Voor mijn geestesoog sta ik in een enorme evenementenhal. Daar staat verder niks in: ganz leer. Ik kijk links. Niks. Rechts? Leegte. In deze leegte besluit ik tot een stukje hardlopen. Ik ren. Het enige wat ik in de leegte hoor is het lichtvoetige, ritmische getik van mijn hardloopschoenen op de vloer: tap, tap, tap, tap. En verder? Helemaal niks.

Ja, zoiets zal het wel zijn, I guess, als je je hoofd aan het leeglopen bent. Maar dat heb ik zelf dus niet. Niks leeg, in mijn hardloophoofd is het doorgaans bomvol. Een continue storm van als sneeuwvlokken neerdwarrelende gedachten.

Da’s trouwens ook niet zo erg vind ik. Ik bedoel, een vol hardloophoofd is eigenlijk best prettig en ik zou dan ook vooral geen medelijden met mezelf krijgen. Het zal wel door de uitermate positief ingestelde endorfinemonstertjes komen, maar nare gedachten heb ik tijdens het rennen maar zelden. Onzinnige gedachten wel. Of bizarre. Maar uitgesproken vervelende? Nee, eigenlijk bijna nooit.

In fact, ik word nogal eens overspoeld met creatieve  brainwaves en shit als ik een rondje door de NOP aan het rennen ben. Zo heb ik dit hele verhaal tijdens een recent loopje om de wijk verzonnen en alvast – in draft – mijn hoofd opgeschreven. Nu, in een overvol NS-sprintertreintje van Amsterdam naar Almere Oostvaarders hoef ik alleen nog maar op de denkbeeldige printknop te klikken. En dan komt het hele relaas er zo 1-2-3 uitrollen.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.