Een man met een plan

Sinds de marathon van 020 heb ik niet meer volgens een schema gelopen. De laatste tijd worden de meeste van mijn loopjes gerubriceerd als ‘uhhh, ik doe maar wat’.

Daar komt binnenkort verandering in. Nieuwjaar is een mooi moment om het trainen op basis van een hardloopschema weer op te pakken. De afgelopen weken heb ik wat zitten broeden op de inhoud van het schema, om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat ik net zo goed het FIRST schema van de voorbereiding op de Amsterdam Marathon kan gebruiken.

Hardlopen is niet het enige onderdeel van mijn sportweek. FIRST gaat uit van drie core workouts — een intervaltraining, een tempoduurloop en een lange duurloop. Daarnaast wordt er van me verwacht dat ik de nodige tijd besteed aan crosstraining. Dat komt goed uit. Zwemmen is één van de dingen die ik tegenwoordig graag doe.

Hoe ziet mijn sportweek er vanaf 1 januari 2012 uit?

  • maandag: fitness of roeien
  • dinsdag: hardlopen — interval
  • woensdag: lamballen
  • donderdag: zwemmen
  • vrijdag: hardlopen — tempoduurloop
  • zaterdag: zwemmen
  • zondag: hardlopen — lange duurloop

 

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Emmel30 december 2011 @ 9:51

Ik wil op woensdag wel met je mee. ;-) Het is een vol programma. Heel veel succes en wel heel blijven.

Turboslakkie30 december 2011 @ 15:53

Haha, ja lamballen ... daar heb ik de olympische limiet al voor gehaald. Thnx. Ik doe m'n best om au te voorkomen.