Een vleugje cultuur, een paar uitstapjes en een overdosis slakkensport

3 september 2012 Turboslakkie

De vakantie duurde in 2012 niet lang. Eén weekje slechts verruilde ik – samen met mrs T. en dochter nr 2 en 3 – de polder voor een vakantiehuisje in Luxemburg. Een overzicht van een vleugje cultuur, een paar uitstapjes en een overdosis slakkensport.

Zaterdag 18 augustus – Heinekeninfuus

Om een uur of half 10 rijden we weg uit de polder. Voor het eerst sinds slakkenheugenis eens niet te laat. Reizen gaat vlotjes. Geen files. Geen gehannes. We stoppen 1 keertje, net voor we de Belgische grens overgaan. Het is fucking 30+ graden Celcius. Even over 3 uur rijden we bungalowpark Klein Zwitserland in het Luxemburgse Beaufort op. Niet meer dan 12 huisjes staan er, lekker kleinschalig dus. Bijna allemaal auto’s met Nederlandse nummerplaten. Dat dan weer wel. Ach, een kleinigheidje hou je altijd. De meiden richten het vakantiehuisje in. Ik heb ons naar het Groothertogdom gestuurd en ben vrijgesteld van verdere werkzaamheden. Een biertje heb ik wel verdiend, dus ik sluit mezelf aan op een Heineken-infuus. Het is ruim dertig graden, maar in de schaduw is het desondanks goed toeven. Ik lees de Runner’s World. Sportiever word ik niet.

Zondag 19 augustus – de Mullerthaltrail achter het huis

Het bungalowpark grenst direct aan een bos, maar ik heb geen idee wat ik moet verwachten. Een klein kutbosje van twee hectares? Of een vet trailwoud waar je als polderbewoner je hart kan ophalen. Om half negen ga ik de deur uit voor een verkenningsloopje.

Meer lezen

Maandag 20 augustus – trailrun en een potje peddelen

Het is goed dat ik mezelf in de ochtend een beetje gespaard heb, want in de middag gaan we kanovaren. Over een afstand van 14 km van Billingen naar Echternach. Ik deel een kano met dochter nr 3. Mrs T. zit in de andere met dochter nr 2.

Meer lezen

Dinsdag 21 augustus – eftelingkasteel plus tempotraining

Aan de buitenkant vanuit de verte ziet het er wel stoer en imposant uit, maar wat een ongelofeloze afknapper. Ik vind het echt helemaal niks. Rommeltje. Replica. Eftelinggevoel. Terug bij het vakantiehuisje in Beaufort is het tijd voor sport. De temperatuur is toch nog flink opgelopen: 29 graden. Maar fok it, ik ga gewoon een stuk draven. Mijn schema heb ik niet bij me, maar normaal gesproken doe ik op dinsdag een tempotraining.

Meer lezen

Woensdag 22 augustus – dagje stad en rondjes trail

Luxemburg-Stad geweest. Mooie stad met veel geschiedenis. Gezellig om wat in rond te wandelen en wat te shoppen. Veel dure en sjieke winkels. Na thuiskomst trek ik snel m’n sportkleren aan: uurtje hardlopen. Hey, happiness is easy!

Meer lezen

Donderdag 23 augustus – een sportloze dag voelt als een lege dag

Hardlooprust! Dus m’n schoenen blijven aan de kant. In de ochtend wandel ik een stuk van de trail die ik eerder in de week rende. Maak hier en daar wat fotootjes. Anderhalf uur stilte in het bos is ook wel aangenaam. Ik kom een vossenstelletje tegen.

Meer lezen

Vrijdag 24 augustus – 30, 20, 10

In de Runner’s World van september lees ik over een intervalvariant: 30 seconden rustig aan, 20 seconden stevig en 10 seconden sprinten. Dat lijkt me een handige training. En zo eindigt de slakkensport in dit mooie weekje zomervakantie in Luxemburg.

Meer lezen

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.