Eindelijk weer ’n beetje mobiel

Na zeven weken gedwongen lamballen trek ik m’n hardloopsloffen aan op de vroege maandagochtend. Ik doe dapper en ga proberen om een stukje te joggen. Da’s voor het eerst sinds ik half juni mijn enkel lelijk verstuikte op het ruiterpad in het Emmelerbos.

Gottogot, wat deed dat zeer. Het ene moment liep ik aangenaam weg te dromen op het ruiterpad, het volgende moment lag ik languit op m’n plaat. Met een dubbelgeklapte enkel die op een gevaarlijke manier krak zei. En zo’n pijn deed dat ik er bijna van moest kotsen.

Enfin, fast forward naar vandaag. Ik ga het gewoon proberen. En wonder boven wonder, joggen gaat best aardig. Mijn rechter enkel is wel gevoelig, maar niet overdreven. Er is prima mee te lopen. Mijn slakkenlijf schrikt wel van zoveel sportiviteit. M’n hartfrequentie gaat al snel sky high en wil niet meer omlaag. Maar toch voel ik me fantastisch.

Drie hele kilometers leg ik af. Waarvan de laatste op blote voeten. Yes, het is gelukt om weer iets doen wat — met een beetje fantasie — lijkt op hardlopen. Gutsend van het luie zweet en met een héééééééééle brede grijns op m’n giechel sta ik een kwartiertje later weer in m’n achtertuin.

Benieuwd naar de reactie van m’n enkel. Als die achterwege blijft dan hoop ik overmorgen weer een rondje te joggen.

Your comment

Max28 augustus 2013 @ 10:44

Jeetje ik had totaal gemist dat je óók nog een blessure hebt opgelopen tussendoor, blijkbaar net toen je weer wat aan het lopen was geslagen. Zucht. Het zit dus blijkbaar ook niet zo mee! Hoe is het nu, want het is inmiddels alweer eind augustus? Ik was vanmorgen bij Jacky Ledeboer voor een opfrissertje en dat was erg nuttig. Ik had zelf al iets veranderd nav een video die ik van mezelf zag, maar ik heb weer veel geleerd eigenlijk. Misschien toch nog een keer iets voor jou ook. Zelf zie je misschien wel wat op een video maar toch... Hoop dat de enkel zich goed heeft gehouden na de start begin van de maand en dat je alweer wat aan het lopen bent. Ik tuf rustig door voor eind september, vorige week 39 km gelopen zonder problemen en zeer vlot herstel, over anderhalve week de laatste lange run.

Hans Rochat31 augustus 2013 @ 8:59

Hey Max, Ik doe nu zo'n twee keer per week een rondje van 5 km. Soms iets korter, soms wat langer. Afhankelijk hoe het gaat. En dat is wisselend. M'n enkel is nog steeds wat gevoelig bij 't sporten, maar het gaat wel steeds beter (minder reactie na het hardlopen). Of ik weer een beetje op m'n ouwe niveau kom weet ik niet, maar dat boeit me op het moment ook niet zo. Ik ben blij dat ik weer wat kan doen qua hardlopen. Jij bent lekker bezig lees ik. Veel, vaak en soepeltjes hardlopen. Ik ben happy voor je. Welke marathon ga je doen? Die van Schotland op zondag 29 september?

Max7 september 2013 @ 19:32

Hoiiii. Klinkt goed dat je wel weer wat aan het oppakken bent én met minder reactie al. Rustig opbouwen, wie weet hoe goed het ineens gaat. Maar behalve de enkel die natuurlijk een lastige plek blijft, ben je af van dat gekke gevoel waar alles mee begon? Gaat dat ook al beter? Vandaag weer een 39-er gedaan. Op het programma stond 42, maar dat leek me een beetje overdreven. Had van te voren besloten dat ik minimaal 35 wilde doen en bij voorkeur hetzelfde gewoon. Ik maakte de fout om schoenen te wisselen (vanwege een pijnlijke blauw nagel) tussendoor en toen ging het bijna mis. Grrrrr. Niet handig, wel leerzaam. Maar die rug is en blijft heel slecht momenteel. Als de komende 2 weken niet wat verbetering komt (in zitten, lopen gaat op zich wel, maar het evenwicht is natuurlijk wankel met dit lijf), dan loop ik de halve met wat meer snelheid en niet de hele. Ik had het willen doen als training op weg naar de ultra op 1 maart 2014, maar je kunt natuurlijk zó in één klap iets verpesten en dat lijkt me nou ook zonde. Eerst dus even kijken hoe het loopt komende weken. Nu eerst goed uitrusten, volgend weekend nog wat tempo en dan lekker minderen en vooral lekker slapen en goed eten. Beslissing hoeft pas op de 29e genomen te worden :-) Lekker makkelijk, sta voor beide nummers ingeschreven tenslotte.