Elfdorpenloop 2012

21 april 2012 Turboslakkie

Om zes uur gaat de wekker. Da’s Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. Ik heb namelijk helemaal GEEN zin om op te staan. Toch piep en kraak ik met veel moeite m’n mandje uit. Want om kwart voor negen moet ik van start in de 11 dorpenloop. Da’s de jaarlijkse estafetteloop in de Noordoostpolder en ik mag dit jaar de eerste etappe doen, van de atletiekbaan van AVNOP naar het groendorp Luttelgeest. Da’s meteen het langste stuk: 11,6 kilometer. Het is wel lekker als ik een beetje wakker ben en een goed ontbijt in m’n kanaal heb.

Even voor half negen brengt Mrs T. me naar de atletiekclub. Mijn animo om een stuk te gaan rennen is bijkans onder het nulpunt gedaald. Het regent en er staat een stiekeme koude bries. Ik heb nog net tijd genoeg om me te melden bij ploegleider Adri Dijk, een startnummer aan m’n slakkenlijf te piercen en 20 seconden warming-up te doen. Daarna klinkt het startschot.

Pisweer of niet, hardlopen gaat — geheel tegen de verwachting in — best aardig. Vlak ook, op een tempo van zo’n 3:55 / kilometer draaf ik over het lange rechte fietspad richting Luttelgeest. Als de 10e kilometer is het gedaan met de pret en de souplesse. Dan wordt het wat lastiger en kan ik m’n snelheid helaas niet boven de 15 km per uur houden.

Pas als we het groendorp Luttelgeest inlopen blijkt dat ik nog wat energie over heb en behoort een versnelling nog tot de mogelijkheden. Het is altijd prettig om niet op m’n tandvlees naar de eindstreep te hoeven kruipen. In 44:40 kom ik over de finish, op een zevende plek. Daar ben ik in het geheel niet ontevreden mee.

Garmin data? Check de cijfertjes.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keesdeloper5 mei 2012 @ 20:12

Lekkere tijd voor een slak. Da's gewoon hard man! En om kwart voor 10 weer het slakkenhuis in? Verder slapen?