Fish Potato Run met de meiden

Het drukste sportevenement hier in de Noordoostpolder is de Fish Potato Run. De eerste zaterdag van september ren je over de afstand van 8 Engelse Mijlen van het vissersdorpje Urk naar de aardappelhoofdstad van de wereld Emmeloord.

Toen ik in 2008 net begon met hardlopen — broodnodig, want de weegschaal wees zo’n 15 kilootjes teveel aan — deed ik voor het eerst mee aan de FPR. Het was mijn allereerste prestatieloop ever en ik had geen flauw idee wat ik moest verwachten. Vijf keer heb ik ‘m intussen gelopen. M’n finishtijd ging omlaag van 56:33 in 2008 naar 49:04 in 2012.

In 2013 stond ik tijdens de Fish Potato Run langs de zijlijn. Want ik was al een hele tijd brak. Geblesseerd.

Helemaal gestopt met sporten ben ik nooit nadat ik begin 2013 met vage klachten stilviel. Ook niet toen ik op een gegeven moment tot een zielepoot was gedegeneerd die nog geen 500 meter meer kon rennen zonder me de piraat met de houten poot — har har — te voelen. Toen het hardlopen helemaal niet wilde ging ik fietsen ofzo. En ik bleef het af en toe proberen met een bibberig rondje joggen.

We zijn anderhalf jaar verder. I’ve hit rock bottom. Langzaamaan gaat het beter met rennen. Maar aan een vlotte finishtijd op 10 km, HM of marathon wil ik niet denken. De geile tempo’s komen ooit wel weer terug. Of niet natuurlijk. Ach, who gives a fok anyway. Als je maar lang genoeg in de lappenmand hebt gelegen ben je allang blij als je weer regelmatig een stukje kan draven.

Gottogot, wat ben ik langdradig. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik me net — samen met twee van mijn dochters — heb ingeschreven voor de Fish Potato Run van 2014. Nou ja, de halve dan: 4 EM van het groendorp Tollebeek naar Emmeloord. Dochter nummer 2 Gwen heeft dat al een paar keer eerder gedaan. Voor Lara (m’n dochter #3) is het de eerste keer dat ze meedoet.

Met Lara werk ik sinds een tijdje een beginnersschema af dat ons op 13 september aantstaande naar Emmeloord moet brengen. Ze doet reuze haar best en gaat goed vooruit. Maar er is nog best veel werk aan de winkel.

Gaat het ons lukken? Ik ben reuze benieuwd …

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.