Kweetnie

Nog eventjes en dan reis ik — samen met Arjan — af naar Zwolle voor de Halve Marathon. Ik heb nog steeds een beetje een kweetnie-gevoel voor wat betreft de mindset waarmee ik zal gaan hardlopen.

Vorig jaar was de 1/2 marathon van Zwolle een aangename ervaring. Ik deed mee als Jacolien in travestie en finishte als vierde dame bij de recreanten. Eigenlijk was ik van plan om de Zwolse halve marathon in 2011 in een tempo van 4:15 per kilometer te lopen. Of liever nog in 4:10 / km, om onder de anderhalf uur te finishen.

Maar dat gaat vandaag niet lukken, I guess. Mijn kuit is helaas een beetje van de wap. ‘Au’, zei Rechterkuit op 2e Pinksterdag, out of the blue, tijdens een stukje wandelen met mrs T, en gaf er de brui aan.

Na een kleine week de anti-loop te hebben uitgehangen — met een dagelijkse dosis roeien en fitnessoefeningen om het slakkenlijf enigszins in shape te houden — is het met meneertje Kuit op de valreep toch nog goed gekomen. En nu zelfs de weergoden, eerder vandaag in een Kwalitatief Uitermate Teleurstellend humeur, wat milder gestemd zijn is de weg vrij voor een stuk rennen.

Toch neem ik mezelf voor: ‘niet fanatiek doen vanavond. Gewoon pretentieloos een drietal rondjes door de Zwolse binnenstad hobbelen. Dan raak je ook niet in een wak’. Lafjes, maar it makes sense.

Zo meteen ga ik naar Zwolle, maar kweetnie of ik me aan m’n verstandige maar laffe voornemen kan houden  …

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.