Handschoenen voor op de weg

13 maart 2012 Turboslakkie

 

In augustus 2011 deed ik mezelf een paar Trail Gloves cadeau. Dat bleek een aangename kennismaking. Behalve onverhard liep ik er onder andere de Marathon van Amsterdam en de Oudejaarsloop in Kampen op. Al best een tijd zat ik op het vinkentouw voor een paar Merrell Road Gloves, zeg maar de handschoenen voor op de weg. Terwijl er lovende kritieken verschenen op de Amerikaanse minimalistische-hardloopschoenen-blogs bleef het op de de website van Merrell oorverdovend stil. En ook de enige twee Nederlandse webshops voor minimalistisch schoeisel die ik ken — Anyone’s Running en Natuurlijk Hardlopen — repten met geen woord over de Road Glove.

Kort na de Midwinter Marathon in Apeldoorn raakte ik weer eens geblesseerd en was ik even niet bij de hardlooples. Het is best kut om langs de zijlijn te moeten staan terwijl anderen zich op een prettige manier in het zweet en de tyfus mogen rennen. Dus kroop ik uit zelfbescherming een poosje in mijn schulp. Of beter gezegd, mijn slakkenhuisje.

Toen mijn kuit het weer een beetje deed en ik de hardlooptweets, Facebook updates en weblogverhalen kon lezen zonder natte slakkenoogjes te krijgen van zelfmedelijden zag ik tot m’n verrassing dat de Merrell Road Glove inmiddels te koop is in Nederland. Ik heb niet zo heel lang — zo’n 250 milliseconden — gewacht om een paar te bestellen.

Vandaag bracht het mannetje van de TNT de Road Gloves naar Emmeloord. En vanavond liep ik er mijn eerste rondje op. Man, wat een prettige schoen is dit! De Trail Gloves lopen fijn. En zelfs op de verharde weg is er prima mee vooruit te komen. Maar de Road Glove doet daar een behoorlijke en onverwachte schep bovenop.

Ze zijn ook anders dan de Trail Gloves. Het vetersysteem van de Road Glove is conventioneel en het binnenwerk is iets zachter dan de Trail Glove. Maar ze voelen vooral anders als je ze aan je voeten hebt. Minder strak bij de voetboog. Erg prettig. Handschoenen voor op de weg. Daar kan ik de komende tijd wel m’n kilometers op maken.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.