Het strand is niks nie leuk nie

31 augustus 2011 Turboslakkie

Ik wist niet waar ik het over had toen ik het in de aanloop naar de zomervakantie babbelde over ‘lekker hardlopen op het strand’. Anderhalve week aan de Deense Noordzeekust en zo’n vijf serieuze loopjes verder piep ik wel anders.

Hardlopen aan het strand is helemaal niks nie leuk nie. Ja, misschien als je met een hartslag van 130 een lollig stukje langs de vloedlijn hobbelt. Maar voor het hardloopwerk waarbij je geacht wordt om je grenzen op te zoeken is het strand niet direct ‘the place to be’. Mijn intervaltrainingen waren een regelrechte nachtmerrie, tempotraining ging vrij goed maar was zwaar en tijdens een 30 kilometer duurloop kwam ik door een straffe tegenwind ook al niet echt toe aan het tempo dat het schema voorschreef.

Nog één training staat er op het programma voordat ik mijn vakantieadres verruil voor de polderklei. Hoogstwaarschijnlijk loop ik die niet op een prachtig maar meedogenloos Noordzeestrand. Liever kies ik voor een veilig stuk asfalt. Da’s in Denemarken namelijk net zo hard en voorspelbaar als in Nederland.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.