junkie

10 juli 2011 Turboslakkie

Ik ben nogal verslavingsgevoelig. Of het nou een loterij, een winkel vol running gear, zware Van Nelle, het Holland Casino of het bierschap in de supermarkt is, je kan Turboslak er maar beter uit de buurt houden.

Sinds kort staat er bij ons in huis een heuse bierdispenser. Da’s een pilotproject van het Jellinek Instituut om semi-alco’s een beetje in het gareel te houden.

‘Da’s goed’, zei ik tegen de verslavingsdeskundige — zo’n Keith Bakker type met een ultraverweerde kop, alsof-ie net zelf uit de goot kwam gekropen — die vroeg of ik er eentje in huis wilde hebben.  ‘Als je er maar niet van die El Cheapo blikken Löwenbrau van de Aldi instopt’. Nou, dat vond Keith geen probleem. En zo komt het dat er in Casa Turboslak tegenwoordig twee keer per etmaal zo’n geil halve liter blik Jupiler uit de Jellinek-automaat rolt. Prosit!

Over het junkie-gen moet je overigens niet te ernstig doen. Verslavingsgevoeligheid heeft zo zijn voordelen. Begonnen als sjokkende rolmops met een BMI van 43 draaf ik tegenwoordig vrij soepeltjes mijn rondjes door de Noordoostpolder. En dat allemaal omdat ook hardlopen reuze addictive is. Toen ik in de zomer van 2008 eenmaal een paar versleten Ascis Gel 1100 had aangetrokken was ik binnen de kortste keren hooked on endorfine. En een kleine 86 kilo lichter.

Op dagen dat er niet gerend wordt — in een poging om serieuze vormen van au te vermijden trek ik niet elke dag m’n running gear aan  — staat er crosstraining op de menukaart om de endorfinemonstertjes tevreden te houden. Spierversterkende oefeningen. Situps. Pushup. Drie kwartier raggen op het roeiapparaat.

Een dwangmatige sportjunkie, dat ben ik. In tegenstelling tot destructievere vormen van verslaving doe ik geen enkele moeite om af te kicken van mijn dagelijkse shotje sport. On the contrary, enthousiast blèr ik mee met Alice in Chains:

What’s my drug of choice?
Well, what have you got?
I don’t go broke
And i do it a lot

Junkhead

Alice in Chains – Dirt (1992)

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.