De Barefoot Professor

17 juni 2011 Turboslakkie

De laatste maanden loopt het concept van barefoot running als een rode draad door mijn ** kuch ** hardloopcarrière. Niet dat ik zo vaak echt op blote voeten ren, maar de barefoot running style spreekt me erg aan. Mijn energie heb ik voornamelijk gestoken in het aanleren van een soepele hardlooptechniek en de overstap op tamelijk minimalistisch schoeisel.

Verder lees ik graag zoveel mogelijk over barefoot running. In die context is een video van Daniel E. Lieberman — een invloedrijke onderzoeker op het gebied van biomechanica — over blootvoets hardlopen de moeite van het aangluren zeker waard.

Natuurlijk kun je er op de website van Nature $32 voor neertellen, maar de echte Ebenezer Scrooge downloadt het artikel dat in de editie van januari 2010 stond extragratis als pdf: Foot strike patterns and collision forces in habitually barefoot versus shod runners

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.