Lijstjes, lijstjes, lijstjes

finishfoto PEC Zwolle stadion

Het einde van het kalenderjaar nadert met rasse schreden. Buiten dreunt de zware artillerie van de carbidbussen. Oudjaarsdag. Dat is synoniem voor lijstjes, lijstjes, en nog eens lijstjes.

Hey, hier zijn nog meer lijstjes. Niks gewichtigs of zo. Gewoon nog een paar lijstjes vanuit het perspectief van een turboslak.

Hardlopen zonder blessures, da’s een utopie voor mij. Ook in 2012 was het raak. Geen waslijst aan au, maar het kleine sportleed was er niet minder om:

  • een geplofte kuitspier in februari
  • en een halfgaar knietje in de laatste maanden van het jaar

September was — zeker in retrospect — echt übergaaf. Een drieklapper:

Bij een eindejaarslijstje hoort vanzelfsprekend ook een vooruitblik naar het nieuwe sportjaar. En plannen en ambities. Nou, ambities heb ik  — ook als aspirantfossiel — eigenlijk in overvloed. Maar met een broze slakkenfysiek is het nogal lastig plannen maken. Vandaar dat ik vooralsnog maar een handjevol hardloopdoelen heb in 2013:

  • tijdens de Marathon van Rotterdam na 3 uur en 10 minuten op de Coolsingel uithijgen
  • een 10 km prestatieloop naar keuze op een kruissnelheid van 16 km per uur. Drie minuut en 45 seconden per kilometer. Oftewel: finishen in 37:30.

Lijkt me cool. Moet kunnen. In theorie dan. Tijdens de Dam tot Damloop was m’n splittijd op de 10 km 38:04. Dus er is hoop. En vier minuten afknabbelen van m’n PR-retje op klassieke afstand moet ook al do-able zijn.

Als ik in 2013 maar heel blijf. Als …

We gaan het zien. Iedereen een voorspoedig, gezond en sportief 2013 gewenst!

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keesdeloper6 januari 2013 @ 11:16

Ha! het was een mooi jaar, man wat ging je hard in september! Leuk je weer een paar keer te ontmoeten. Zie je in 2013 wel weer ergens.