Met pensioen

Mijn Merrell Bare Access schoenen kunnen met pensioen. Na de marathon van Zwolle van afgelopen zondag ontsla ik ze per direct uit actieve dienst.

Het is niet dat we met ruzie afscheid nemen. Ik bedoel, het zijn een paar fantastische schoenen. Behalve dan dat ze niet echt slijtvast te noemen zijn. Sterker nog, de zolen slijten als een dolle. Eventjes was ik bang dat de gaten er nog tijdens de marathon in zouden vallen, maar dat onheil is me gelukkig bespaard gebleven.

Het is overigens maar goed ook dat ze compleet afgetrapt zijn. De laatste weken was de geur die er uit de schoenen nauwelijks meer te harden. Een gruwelijke combinatie van Ranzige Bunzing en Natte Hond, resulterend in een verlammend en blaartrekkend strijdgas. Het zou me ook niet verbazen als ik de Merrell Bare Access binnenkort tegenkom op de internationale lijst met verboden wapentuig.

Enfin, genoeg kwaad gesproken over mijn Merrells. Ook over de bijna dode schoenen niks dan goeds. Vederlicht. Ruim voor de teentjes. Helemaal plat, voor de blote-voeten-adepten: zonder ‘heel to toe drop’. Maar toch met voldoende demping voor dat comfy gevoel tijdens de lange duurlopen. En af en toe — hier en hier — heb ik er best hard op gelopen. Voor een slak dan.

Dus zodra ik deze lofzang online geplempt heb ga ik op jacht naar een vers stel. Hopelijk kan ik ze nog ergens op de kop tikken. Het liefst in blindmakend oranje.

Update
pffff, in oranje is de Bare Access helaas echt niet meer te krijgen. Dan maar in saai grijs. Begin 2013 komt de 2e generatie van de Bare Access in Nederland op de markt. Daar ben ik heel erg benieuwd naar. Niet in de laatste plaats vanwege de slijtvaste(re) Vibram zool.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Max (@RunpowerMax)13 oktober 2012 @ 16:46

Hé die zolen zien er inderdaad niet uit. Ik loop er inmiddels ook op, wissel af met de pure flow en kinvara 3. Ik wandel ook op Merrell 0 mm. Hoeveel km heb je er uiteindelijk op gelopen?

Turboslakkie13 oktober 2012 @ 17:08

Eigenlijk heb ik geen idee Max. Niet zoveel. Wild guess: zo'n 600 km? Maar het zijn wel schoenen waar ik erg prettig op loop. Meer cushioning dan met de Bare Access krijg ik sowieso niet. En met 90 euro zijn ze (relatief) goedkoop. De 2e generatie heeft volgens mij trouwens een duurzamere zool. Daar kijk ik naar uit ...

Max (@RunpowerMax)13 oktober 2012 @ 18:03

Ja, ik vind ze ook lekker lopen. Weinig schoen maar nét meer dan 'niks'. Lekker veel ruimte voor de tenen ook. Alleen door het zand.... dat levert dus een zandbak in de schoenen op.

Turboslakkie13 oktober 2012 @ 18:34

Off-road heb ik nauwelijks gelopen met de Bare Access. Maar als ik niet op asfalt loop, dan kies ik meestal voor de Trail Glove. Die lopen (bij mij tenminste) niet snel vol met zand of andere stuff. De Trail Gloves worden wel snel nat trouwens, als je door een veld met lang gras loopt bijvoorbeeld ...