Naar Veijers Strand en terug

Vroeg uit de veren, want vandaag staat er een lange duurloop op het programma: 29 kilometer @ marathon pace + 19 seconden. Da’s 4:55 / km. Het weer is aardig. Wolken en zon wisselen elkaar af. Wel staat er veel wind.

Om een uur of 9 ga ik op m’n Merrell Trail Gloves de deur uit. Op het strand ga ik richting het zuiden, naar Veijers Strand. De wind blaast met aardig wat kracht recht in mijn giechel. Van de beoogde 4:55 / km komt niet zoveel terecht. Hoezo understatement. De eerste helft blijf ik steken op 5:13 / km.

Tussen Henne Strand en Graerup Strand is bijna niemand te zien. Alleen een opa en oma die skinny dippen: not a pretty sight I can tell you. Ik wend mijn blik af en kijk liever naar een aangespoelde vinvis. Een dikke zeemeeuw is alvast aan de brunch begonnen en schept een stukje vinvis op.

Bij Veijers is het druk op het strand met wandelaars, kite surfers en mensen die kleurige vliegers in de lucht proberen te houden. Een paar onverschrokken brave hearts wagen zelfs een duik in de Noordzee.

Ik ben blij dat ik rechtsomkeert mag maken. Met de wind in de rug gaat het in elk geval een heel stuk vlotter, maar mijn benen doen ondertussen wel wat pijn: kuiten en hamstrings mopperen erop los. Ik probeer me maar niet zoveel aan te trekken van hun slechte humeur. In elk geval verdom ik het om in de ‘ik ben zielig’ stand te schieten. Het gemiddelde tempo gaat intussen omhoog. Met het einde van de duurloop in zicht is het gemiddelde tempo — van 5:13 / km halverwege — verbeterd naar 4:58 / km. Maar meer zit er helaas niet in het vat vandaag. De laatste anderhalve kilometers gaan door los zand en (eenmaal van het strand af) over kiezelpad. Niet de meest prettige ondergrond om nog even een eindspurt uit mijn slakkenpootjes te persen.

Conclusie: missie niet helemaal geslaagd qua tempo, maar gezien de omstandigheden ben ik zeker niet ontevreden. De cijferfetisjist klikt nog eventjes door naar de Garmin Forerunner hardloopdata.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.