Nieuwe sloffen

Er was een tijd dat ik omkwam in de hardloopschoenen. Zo’n zes of zeven paar had ik in m’n bezit, van verschillende merken. Gaandeweg heb ik mijn schoenenverzameling uitgedund. Totdat ik alleen nog schoenen van Merrell over had. Mijn laatste sportschoenenaankoop dateert van oktober 2012: een stel Merrell Bare Access.

Het afgelopen jaar heb ik helaas nogal weinig kilometers gemaakt. Desondanks werd het hoog tijd om weer eens de knip te trekken. De laatst overgebleven schoenen — Trail Gloves en de hierboven genoemde Bare Access — zijn bijna óp. De toch al niet zo dikke zolen zijn doorgesleten.

Merrell Bare Access 2 - boven-en onderkant

Nou, ik heb vanmiddag de daad maar meteen bij het woord gevoegd. De keus gevallen op de Merrell Bare Access 2. Platte schoen, met een brede neus en — als ik de kritieken lees — een zool die een stuk slijtvaster is dan de eerste versie van de Bare Access. Besteld via de Merrell website, want Anyone’s Runnning in Tilburg levert de schoen zo te zien niet meer.

De reviews over de Bare Access 2 zijn goed. Ik heb een hoop mensen horen klagen over de eerste versie van de Bare Access. Maar eerlijk gezegd vond ik het zelf best een lekker schoentje, behalve de belachelijk snel slijtende zool dan. Dus ik verwacht niet dat de Merrell Bare Access 2 mij gaat teleurstellen.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Max5 december 2013 @ 22:50

Geen Hoka geprobeerd dus... Was best een optie misschien? Hoe gaat het lopen nu?

Turboslakkie7 december 2013 @ 18:02

Hoi Max, Hoka? (Googlet ff wat in het rondte en ziet hardloopschoenen met wel heeeele dikke zolen) Haha! "Heb ik soms iets gemist?" dacht ik al. Wat een monsterachtige gevaarten. De nieuwe Merrells bevallen goed. Ze zijn een stuk beter dan de eerste generatie Bare Access schoenen. Hardlopen gaat over het algemeen aardig. Wel wisselend in de zin dat er geen continue stijgende lijn in zit. Gisteren ging het niet zo fantastisch. Vanochtend weer een heel stuk beter. Qua afstand stelt het niks voor. Meer dan 5 - 6 kilometer zit er gewoon nog niet in. Maar echt een vreselijk rondje is me gelukkig al een tijdje niet meer overkomen ...

Max28 december 2013 @ 21:48

De eerste 400 km op de Bondi gelopen van Hoka. Inmiddels de Stinson Trail toegevoegd aan de renstal. Op het plaatje zien de schoenen er inderdaad heel vreemd uit. Maar ze hebben maar 4 mm drop, zijn erg licht en lopen heerlijk. Ik ben er blij mee tot nu toe. Morgen 35 km op de Bondi lopen dus ik ben benieuwd. Ik moet de hele glen hier door in Schotland dus geen weg terug :-) Hoop dus dat het allemaal lekker loopt (letterlijk). Gaat het inmiddels bij jou weer een stukje beter? Hoe gaat het met pup?

Turboslakkie30 december 2013 @ 15:21

Oh, je meent het serieus! Ik dacht dat je me wat zat te stangen. Want die Hoka zien er op beeld inderdaad echt enorm uit. Zo te lezen op je site (supermooie foto’s van de omgeving trouwens) en Twitter maak je best veel kilometers. Lekker blessurevrij rennen is wat ertoe doet. Wat er aan onze voeten hangt is van ondergeschikt belang. Met andere woorden, ieder zijn ding :-) Ik maak langzaamaan progressie. Om de dag ga ik een stukje lopen. En mijn loopjes worden ook iets langer (7 a 8 km). Supersoepel gaat het nog lang niet, maar het rare, doffe gevoel in m’n linkerbeen blijft achterwege. Bordercollie hondje doet het prima, maar dat wist je al via Twitter.