Onder de 50 minuten van de vis naar de friet

8 september 2012 Turboslakkie

Het is net zulk weer als verleden jaar: WARM! Dat maakt het er niet gemakkelijker op om mijn doel voor vandaag – 8 Engelse Mijlen in minder dan 50 minuten – tot een goed einde te brengen.

Ik ben al vroeg op ex-eiland Urk. Daar loop ik Kees tegen het lijf. Ook Ron, collega bij Ymere, staat vandaag aan de start. Kees en ik kletsen uitgebreid bij. Leuk! Na een gezamelijk stukje inlopen gaan we onze eigen weg. Kees gaat a.s. dinsdag pas vol gas bij de 10 km van Berkum. Ik wil NU een aansprekende slakkentijd op het scorebord  zetten.

Zaterdagmiddag twee uur. Startschot. Weg zijn we. Na en paar honderd meter kijk ik op m’n Garmin Forerunner. What the fuck? Ik snap niks van wat ik op het scherm zie. Resetten! Dan mis ik maar een stukje van het parcours. Dat helpt niet. Nog steeds zijn de FR 910XT en ik volstrekte vreemden voor elkaar. Laat maar, dan loop ik wel op gevoel.

Drie kilometer later daagt het me opeens. Een Eurekamomentje voor zwakbegaafde slakken zal ik maar zeggen. De Forerunner staat nog op “fietsen”. Aaaargh! Ongelofeloze n00b die ik ben. Onder het rennen schakel ik van sport. En daar zijn de vertrouwde Garmin schermen. Jippie. Jammer dat ik het zo verklooid heb.

Het is deze zaterdag fucking heet in de Polder voor een stukje hardlopen. Halverwege, in groendorp Tollebeek, loop ik onder een sproeier door. Da’s meer dan fijn. Er is alleen niemand om me aan te moedigen. Dochter Gwen start hier voor haar 4 EM, maar ze is er helaas nog niet. I’m on my own. Van Tollebeek tot aan Emmeloord is een moeilijk stuk en hier noteer ik mijn langzaamste kilometertempo: 3:57 / km. “Kom op, consolideren, slakkie”, praat ik mezelf moed in.

Eenmaal in Emmeloord gaat het beter. De ontspanning in mijn lijf komt in elk geval een beetje terug. Met 3:45 / km gaat de laatste kilometer weer onverwacht vlotjes.

Volgens mij vlieg ik in 49 minuten (laag) over de finishlijn, onder de Poldertoren op de Korte Dreef. Maar zeker weten doe ik het niet. Het is wachten op de officiële uitslagen. Los daarvan, ik ben sowieso erg blij met mijn prestatie …

Update uitslag

49:10 bruto, 49:04 netto over 12,8 km. Goed voor een 4e plek bij de heren recreanten. Cijfertjes van Garmin Forerunner 910XT (na aan elkaar plakken van de afzonderlijke databestanden) staan hierzo.

Meer beelden

Check meer kiekjes via dit Picasaweb Fish Potato Run 2012 album. M’n MySports video van de finish vind je hier.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keesdeloper13 september 2012 @ 19:46

Prachtig gelopen Hans, strakke tijd! En mooi vlak voor Tjibbe gefinisht. Erg leuk om even bij te kletsen.