Over heksendrank, goudvissen en de kattendraf

22 mei 2011 Turboslakkie

In een vorig leven was ik computernerd en sportte ik nauwelijks. Anno nu vind ik hardlopen een stuk interessanter dan mijn laptop.

De Runner’s World is de nieuwe PCM. Altijd aangenaam als-ie op de deurmat ploft. Het duurt nooit lang voordat-ie wordt stukgelezen. Wat staat er deze maand in Runner’s World? Een stukje tekst, over en geïnspireerd door de RW editie van juni.

Heksendrank
De sportdrankjestest bevestigt wat ik al wist, de meeste brouwsels zijn nogal smerig. Een Extran OD was ervoor verantwoordelijk dat ik de dorstlessers en energiedrankjes heb afgezworen. Na die overdosis aan heksendrank is alleen al de aanblik van de felgekleurde flesjes Extran, AA drink en Isostar voldoende voor een misselijkmakend déjà vu. Snel doorbladeren.

Stoer
De special over trail running is boeiend. Het verslag van de Gran Canaria trailrun door RW-redacteur Peter Klooster is stoer. Er blijkt een enorm assortiment aan trailrunspecifieke uitrusting te koop. Voor het geval dat je even niet weet wat je met je vakantiegeld aan moet.

Voor wat ik in mijn onwetendheid een trail noemde — de ATB-route in het Kuinderbos  — heb je al die spullen niet nodig. Daar heb je genoeg aan een paar stevige hardloopschoenen. Ach, het zand van het Kuinderbos, een hoger Grizzly Adams gehalte heeft een turboslak niet nodig.

Instappers
Op de pagina met running gear mag de Saucony Hattori zich verheugen in mijn belangstelling. Al eerder had ik iets gehoord over deze minimalistische schoen, maar nu ligt-ie blijkbaar ook daadwerkelijk in de schappen. De Hattori is een heel lichte schoen. Als mijn Terra Plana’s de pensioengerechtigde leeftijd bereiken wil ik ze graag eens passen.

Zo te zien is de Hattori naadloos, zodat je er met goed fatsoen op blote voeten in kan. Dat scheelt dan weer een Godsvermogen aan pleisters om alle potentiële schuurplekjes van je voeten af te plakken. Ik weet alleen nog niet wat ik van dat klittenbandje moet vinden.

Foto
Eigen weg — een mooie hardloopfoto, ergens in de vrije natuur gemaakt — is super. Zoals altijd.

Hardlopen in de marge
Op pagina 40 vind ik een verhaaltje over figure running. Over hardlopen in de marge gesproken. Kijk, daar zal je mij dus echt nooit op betrappen. Dat ik met m’n GPS probeer een haiku te lopen bedoel ik.

De plaatjes van twee kijk-ons-eens-dol-doen giechelmutsen bevestigen het geschetste beeld: idioot gedoe. Dan overweeg ik nog eerder een doggierun. Of een hardlooprondje met een ander huisdier naar keuze.

Kattendraf
Zelf lijkt het me bijvoorbeeld wel een aardig idee om de kattendraf te introduceren. Da’s hardlopen terwijl één of meerdere katten om je met ansjovis ingesmeerde onderbenen krullen. Een must voor elke moderne poes: die rent haar lijfje fit en haar vacht glanzend. Om en passant van een gezond likje vette vis te genieten.

Ook voor het baasje is de kattendraf heilzaam. Zo komt het je core stability ten goede. Je moet immers continu opletten dat je niet bovenop een kattenstaart en -zieltje gaat staan. Tevens train je tijdens de kattendraf je kuit, voet- en enkelspieren. Dat laatste komt met name van pas voor multidisciplinaire kattendravers, die ook voor een trailrun door een woest landschap hun hand niet omdraaien.

Mash-up
Nog zo’n visionaire mash-up van hardlopen en dierenliefde: met je goudvis het dorp rond. De goudvis staat erom bekend dat hij na twee rondjes door de vissenkom de omgeving niet meer herkent.  Desondanks heeft onderzoek onder goudvissen aangetoond dat een afwisselend uitzicht het geluksgevoel bij 87% van de testvissen significant versterkte. Terwijl je vis geniet, doe jij je voordeel met het krachttrainingseffect van het rondsjouwen met de kom. Let op, bij deze vorm van hardlopen is een geleidelijke trainingsopbouw van belang. Dus niet meteen de deur uit met een aquarium van dertig liter.

Prototype
Niche running met huisdieren is hot. Ik voorspel een gouden toekomst voor de kattendraf. As we speak zijn probeerpakjes met ansjovisgelletjes al via de Whiskas website te bestellen.

Ook voorzie ik een lucratieve markt voor trendy rugzakken met vissenkomopbergvak. Met speciaal doorkijkje voor je geschubde vriendje. Verkrijgbaar vanaf € 267,95. Volgende maand een prototype in Runner’s World?

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.