Schoenen voor aparte mensen

Bij de plaatselijke Intersport. In september wil dochter nummer 2 meedoen met de 4 Engelse Mijlen tijdens de Fish Potato Run. En dan moet je wel een stel fatsoenlijke sloffen aan je voeten hebben. Deze klompen kunnen echt niet als je ruim zes kilometer gaat rennen.

Een echte hardloopwinkel hebben we niet in Emmeloord. Er zit een Intersport en een Actiesport en dat is het wel zo’n beetje. Intersport geniet de voorkeur, dus daar stappen we naar binnen, op zoek naar een stukje running footwear.

Ze hebben redelijk veel hardloopschoenen bij Intersport. Dure ook. Ik zie een paar Asics Gel Kayano. Die mag je meenemen voor een kleine 170 eurootjes. ‘Doe maar iets in het goedkope segment’ zeg ik, als de verkoper vraagt hoeveel het mag kosten. Vervolgens komt-ie aan met een stel afgeprijsde Asics Gel Ikaia’s — van € 69,95 voor € 49,95.

‘En? Hoe zitten ze?’ vraagt de verkoper.

‘De zolen zijn wel een beetje dik’ zegt dochter 2. ‘Ik wil liever dunne zolen.’

‘Hardloopschoenen met dunne zolen … die bestaan niet’, aldus de verkoper.

‘Nou, daar ben ik het niet helemaal mee eens’, meng ik me in het gesprek. En om mijn opmerking kracht bij te zetten wijs ik op de Vivobarefoot Neo’s die ik aan mijn slakkenpootjes heb.

Meewarig kijkt de Intersport meneer naar mijn Neo’s. ‘Tja, dat zijn schoenen voor aparte mensen’, zegt-ie.

Ik moet lachen. Geen zin om een Jehovah Getuige styled pleidooi voor minimalistische, zero drop hardloopschoenen te gaan houden. Die verkoper mag dan niet direct overlopen van verstand van hardloopschoenen, hij heeft in ieder geval een zeker gevoel voor humor.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.