Snel vergeten

Vandaag staat de wekelijkse lange duurloop op het programma: 32 kilometer op marathontempo + 19 seconden. Oftewel 4:55 / km.

Echt fit kom ik niet uit m’n mandje, want verkouden, snotterig en een beetje hoofdpijn. Maar dat mag geen belemmering zijn.

Wtf! In het Emmelerbos blijken ze opeens een heleboel paden te hebben geasfalteerd. Ik had nog zo gehoopt dat ze de paden zouden voorzien van een zachte ondergrond. Houtsnippers ofzo. Maar nee, blijkbaar vond de gemeente dat de bezoekers van het Emmelerbos gebaat zijn bij een egale, maar keiharde bovenlaag. Dat geldt ongetwijfeld voor moeders met kinderwagens. Maar niet voor hardloopvolk.

Met andere woorden, ik moet m’n parcours aanpassen. Het wordt een kleiner rondje, hoofdzakelijk over het ruiterpad.

De eerste tien kilometers gaan best vlotjes. Met een tempo van 4:50 een beetje te snel. Dan krijg ik — vrij plotseling — last van mijn linker enkel. Vooral op de stukken ruiterpad die ongelijk zijn en uit los zand bestaan doet het zeer. De vaart raakt eruit en belangrijker, ik maak me zorgen over de pijntjes. En hardlopen terwijl je je zorgen maakt over je lijf is gewoon niet prettig, eerder knap kut zeg maar.

Twintig kilometers gaan op een gemiddeld tempo van 4:55 / km. Da’s best een behoorlijk verval. Eerst overweeg ik te stoppen, maar omdat het lopen weer wat gemakkelijker gaat besluit ik toch om maar verder te hobbelen. Kijken of ik de 32 kilometer weet uit te lopen, zonder al te veel averij op te lopen. 32 km … pffff vandaag voelt het als een veroordeling.

Na 2 uur en 39 minuten is de semi-marteling ten einde. Mijn Garmin Forerunner 305 laat vrolijk weten dat het ‘einde workout’ is.

Gelukkig. Met mijn kuiten en bovenbenen is het allemaal wel okay en ook m’n gemiddelde hartfrequentie van 145 is niet slecht, maar van het zeurende gevoel in mijn linker enkel word ik niet blij.

Snel vergeten deze hardloopochtend. De komende dagen extra rust nemen (de tempoloop van aanstaande zondag schrappen) en hopen dat hardlopen de volgende keer geen marteling maar een traktatie is.

Een cijferfetisj? Loopdata hierzo.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.