Testrondje op Merrell Trail Gloves

12 augustus 2011 Turboslakkie

It’s my birthday, maar ik moet wachten tot vanavond laat voordat ik mijn cadeaus krijg.

Ik neem alvast een voorschotje op wat komen gaat. Dochter nummer 1 moet na een logeerpartij in 073 van het NS station in Lelystad worden opgehaald en Bataviastad zit om de hoek. In Bataviastad zit een outletstore van Merrell. Hopelijk kan ik daar het stel Trail Gloves scoren waar ik al een tijdje op zitten te vlassen.

Niet op de gok
Lucky me. In de Merrell outletstore in Bataviastad is de Trail Glove in alle maten & kleuren te krijgen. Niet voor een geil outletprijsje trouwens, want de Trail Glove is nog steeds hot en geen lullig overschotje van ouwe voorraad. Prijzen zijn derhalve gewoon retail. Maar dat maakt niet uit, het is niet mijn bedoeling om voor een dubbeltje op de eerste rang te zien. Ik wil de Trail Gloves zien, vastpakken, passen en er en-passant ook nog een stukje op lopen.

Op de gok kopen durf ik niet, want ik heb gelezen dat ze nogal klein uitvallen. Dus ben ik allang blij dat ik geen expeditie naar de winkels van Anyone’s Running of Natuurlijk Hardlopen hoef te ondernemen om ze in het wild te zien.

 

Met maatje 43 — een halve maat groter dan ik doorgaans aan mijn voeten heb — draaf ik een paar keer de Merrellwinkel op en neer. Voelt meteen okay. Mooie sloffen om te zien ook. Beetje apart, maar niet té buitenissig. Met plezier reken ik € 109,95 af en krijgen de Merrell Trail Gloves een nieuw baasje.

Testrondje
Gisteren deed ik een tempoloop met onder andere een vlotte 10 kilometer in het Emmelerbos. Dus eigenlijk is het vandaag een niet-hardloopdag met wat alternatief sportief vertier, in de vorm van 45 minuten roeien bijvoorbeeld. Maar ik kan me niet inhouden en besluit tot een buitenschools testrondje met de Merrell Trail Gloves.

Grip, grip, grip
Wat een verschil met gisteren, toen ik in een regenbui op Saucony Grid A4 — hoezo verkeerde schoenkeuze? — over de paden glibberde. Vandaag heeft het nogal stevig geregend en is het bos minstens even drassig. Maar in tegenstelling tot gisteren heb ik prima grip in de modder en het zompige zand.

Veel teenruimte
Een ander pluspunt van de Trail Gloves zijn de brede ‘toe boxes’. In het midden van mijn voet sluiten de Gloves best nauw, maar mijn tenen daarentegen hebben zeeën van ruimte. Kewl. Blaren loop je niet zo snel op in deze schoentjes.

Na een uurtje rondrennen hou ik het voor gezien. Tenslotte moet er aanstaande zondag getraind worden voor de Amsterdam Marathon: 21 km duurloop @ marathon pace + 19 seconden = 4:55 / km. Ik denk dat ik die duurloop ook gewoon op m’n nieuwe Merrell vriendjes ga lopen. Op de paden in het Emmeler- of Kuinderbos.

Meer over deze hardloopschoen lezen? Check Merrell Trail Glove review door RunBlogger.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Emmel13 augustus 2011 @ 7:46

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Turboslakkie13 augustus 2011 @ 9:31

Thanks Arjan.