Over de Vivobarefoot Neo

16 juli 2011 Turboslakkie

In november van 2010 was de aanschaf van een paar Terra Plana Vivobarefoot Evo hardloopschoenen het startschot voor een hardloopqueeste op hardloopgebied: Turboslak op zoek naar een nieuwe hardlooptechniek.

Flash forward naar het moment van schrijven. Ik kan zeggen dat ik er — met veel vallen en opstaan — redelijk in geslaagd ben om mezelf een andere loopstijl aan te leren. Mijn Evo’s hebben dit heugelijke feit niet mogen meemaken. Ergens onderweg, een paar maanden geleden, zijn ze gaan hemelen. Doodsoorzaak: een compleet doorgesleten zool.

Als vervanging heb ik geen vers paar Evo’s gekocht, maar besloot de knip te trekken voor de Vivobarefoot Neo.

Eigenlijk was ik van plan om een dikke vette review te schrijven over mijn eerste indrukken van dit schoentje. Maar al na 1 testrondje was al duidelijk dat een lijvig verslag overbodig is. Ik kan kort zijn: als je vindt dat de Evo lekker loopt dan is de Neo zeker aan je besteed.

De Vivobarefoot Neo heb ik op het moment van schrijven net een paar dagen in m’n bezit. Inmiddels heb ik er twee keer op gelopen, een kleine 15 kilometer in totaal. En ik ben enthousiast.

Qua hardloopbeleving zijn de Neo’s minimaal gelijkwaardig aan de Evo’s. Ze hebben dezelfde dunne zero drop zool. Ook het uitneembare schuimzooltje is zo te zien hetzelfde als het ding dat je in de Evo aantreft. Een belangrijk pluspunt van de Neo is de neus van de schoen. Die is breder dan de Evo. Je tenen krijgen dan ook alle ruimte. In de Evo’s had ik — zeker in het begin dat ik de schoenen droeg — weleens het gevoel dat mijn kleine teen in de verdrukking zat. In de Neo’s hebben mijn tenen geen enkele reden tot claustrofobie.

Uiterlijk zijn er een paar opvallende verschillen tussen de Evo en de Neo. Die vallen wat mij betreft in het voordeel van de Neo’s uit. Met zijn simpele retro-look is de Vivobarefoot Neo net wat meer schoen om te zien dan de Evo. De Neo’s durf ik ook nog wel aan te trekken als ik niet ga hardlopen. Aan de bovenkant is de Neo voorzien van mesh, in plaats van het recyclede kunststof dat je op de Evo aantreft. En ook de conventionele vetergaten kunnen me om de een of andere reden meer bekoren dan de gelijmde lusjes van de Evo.

De prijs van de Vivobarefoot Neo is net een stukje vriendelijker dan die van de Evo. Betaalde ik voor de Evo nog € 125,-, de Neo’s mocht ik voor € 100,- mijn eigendom noemen.

Okay, that’s it, tot zover mijn eerste indrukken van de Vivobarefoot Neo.

Zin om een uitgebreide review te lezen? Check The Maple Grove Barefoot Guy. Informatief en entertaining.

 

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.