Vooruitblikken op Zwolle

28 september 2012 Turboslakkie

Zwolle. Aanstaande zondag. Marathondag. Mijn vierde. Een finishtijd van 3:10 – 3:15 is het doel. Gaat me dat lukken?

Koffiedik
Het is altijd koffiedik kijken als je een marathon loopt. Ik ben nog maar een rookie als het aankomt op 42195 meter hardlopen, maar ik weet wél dat het knap lastig is om van tevoren te zeggen hoe een marathon zal verlopen.

Ik bedoel, bij een 10 kilometerloop is het relatief gemakkelijk om je aan een voorspelling te wagen. Op die afstand kan je de plank nauwelijk misslaan. Maar hoe langer je moet lopen, hoe onzekerder de uitkomst. Zit het op marathondag bijvoorbeeld meteorologisch een beetje mee? Of juist tegen? Waait het hard? Is het koud? Regent het? En je fysieke toestand is natuurlijk ook nogal belangrijk. Ben je goed uitgeslapen? Heb je een stevig ontbijt naar binnen gepropt? En belangrijker, weet je het genuttigde krachtvoer een beetje binnen houden?

Quasimodo
In de social media zag ik de berichtjes voorbij komen van mensen die er in de laatste week voor Zwolle nog lustig op los trainden. Die vroeg naar bed gingen en hun eetpatroon helemaal afstemden op de Marathon van Zwolle. I confess, de afgelopen week heb ik echt helemaal niks aan sport gedaan. Na het werk dronk ik m’n biertje en was allang blij dat m’n spierpijn van de Dam tot Damloop halverwege de week een beetje wegtrok.

Goed beschouwd had ik die 10 Engelse Mijlen van Amster- naar Zaandam natuurlijk ook nooit op volle snelheid mogen doen. Maar ja, afgelopen zondag had ik geen flauw idee of die rare ontsteking op m’n rug voor roet in het Zwolsche marathoneten ging gooien. Dus zondagmiddag op de Prins Hendrikkade dacht ik: ‘Carpe Diem, let’s race!’

M’n slakkenbest
Het is nu vrijdagavond 28 september. De gevreesde Quasimodo-bult op m’n rug heeft me aardig wat ongemak bezorgd, maar  lijkt inmiddels wat te slinken. Zal het uitmaken dat ik me de afgelopen week in sportieve ledigheid gewenteld heb, ‘s-avonds niet vroeger naar mijn mandje vertrokken ben en mezelf geen bierembargo heb opgelegd?

Pfffff, I dunno. Aanstaande zondag in Zwolle ga ik gewoon m’n slakkenbest doen. En in de anderhalve dag die me nog scheiden van het marathonstartschot probeer ik zoveel mogelijk Zen te blijven …

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.