Hey Turbo, zou jij niet eens wat gaan doen?

31 januari 2012 Turboslakkie

 

‘Hey Turbo, zou jij niet eens wat gaan doen’, vroeg de Witte Gruwel aan me. Nu stelt de Witte Gruwel wel vaker vragen (of eisen), maar toch was ik een beetje van m’n à propos. Tenslotte leek het beest de afgelopen uren in ‘n diepe winterslaap te zijn verzonken. En op kritische vragen was ik even niet voorbereid. ‘Iets gaan doen?‘ papegaaide ik dus maar. ‘Wat doen dan?’ ‘Nou, naar buiten ofzo. Je weet wel. Actief zijn. Een stukje hardlopen bijvoorbeeld’ antwoordde de Witte.

‘Haha, actief doen, daar moet jij nodig iets over zeggen, luiwammessige vlooienbaal’, reageerde ik geamuseerd. ‘Jij ligt hier een beetje op de vensterbank een gat in de dag en je kussentje te snurken’. ‘DAT’, zei de Witte Gruwel, ‘is nou het verschil tussen een slak met hardloopambitie en een kat. Van mij wordt verwacht dat ik op een ijskoude dag als vandaag pretentieloos op een behaaglijk warme vensterbank lig te snorren. En het is jouw lot om de winterkou te trotseren en je sportmasochistische rondje te doen. Ga nu maar snel. Anders voel je je morgen weer een watje’.

F*ck. Daar viel geen speld tussen te krijgen. De kat had weer eens gelijk. En zo gebeurde het dat ik — terwijl ik er geen ene ruk zin in had en veel liever met een biertje op de bank was neergeploft — mijn hardloopkloffie bij elkaar graaide en even later in het duister van de ijzige winteravond verdween.

Toen ik de deur achter me dicht trok zag ik nog net dat de Witte Gruwel naar me knipoogde — of het bemoedigend bedoeld was of een kattig gebaar van leedvermaak, daar is geen zinnig woord over te zeggen, dus ik liet het maar zo en ging rennen. Waarna hij zijn poezenlijf omhoog hees, zich uitrekte en besloot dat-ie eigenlijk veel te lekker lag om iets te doen. Behalve dan de Lamme Witte Gruwel uit te hangen …

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.